english

click on image to visit member's website

MatejDST8963small

Matej Zupan je izredni profesor na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Od 1996 do 2008 je bil solo flavtist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju ter na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway. Poleg ansambla za sodobno glasbo MD7 je tudi član pihalnega kvinteta ARIART in Komornega orkestra solistov DSS. Kot solist in član različnih komornih sestavov je nastopal v Evropi in obeh Amerikah. Snemal je za RTV Slovenija, RAI in ÖRF; posnel je pet samostojnih zgoščenk (1996, 1999, 2001, 2004, 2008).

JozeDST8776small

Jože Kotar, klarinetist in pedagog, živi in deluje v Ljubljani. Dvanajst let je bil solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije, zdaj je redni profesor za klarinet na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani in solo klarinetist v orkestru Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini (Evropa, ZDA, Južna Amerika ...), vodi seminarje za klarinet in komorno igro (Hrvaška, Srbija, Italija, Madžarska, Belgija, Izrael, Brazilija) ter sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj. Posnel je enajst zgoščenk. Od leta 2007 vodi Delavsko godbo Trbovlje.

MajaDST8695small

Maja Rome je od leta 2007 solo violistka Simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Mileta Kosija, potem se je izpopolnjevala še na Visoki šoli za glasbo Detmold v razredu prof. Diemut Poppen ter na mojstrskih tečajih. Kot solistka je večkrat nastopila s Simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Celjskim godalnim orkestrom in orkestrom Festine. Veliko nastopa tudi kot komorna glasbenica. Od leta 2014 vodi svoj razred na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

IgorDST8761small

Igor Mitrović je bil rojen v Bejrutu, diplomiral pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Miloša Mlejnika. Izpopolnjeval se je pri Antoniu Menesesu, Walterju Levinu, Danilu Šafranu, Janošu Štarkerju in Borisu Pergamenšcikovu. Je solo violončelist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Nastopa kot solist, pa tudi z orkestri in v različnih komornih skupinah. Za založbo Bizjak je v različnih komornih skupinah posnel pet kompaktnih plošč iz cikla Glasbena dediščina Slovenije.

LucaDST8815small

Luca Ferrini, pianist, čembalist in organist, je diplomiral z odliko na tržaškem in videmskem konservatoriju. Igral je na več kot tisoč koncertih v Evropi, Aziji, srednji Ameriki in Avstraliji kot solist, v komornih zasedbah in z orkestri, z vsemi tremi inštrumenti. Je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe (izvedel je več kot sto petdeset novih skladb), snemal je za številne evropske radijske postaje ter posnel tudi trideset zgoščenk. Je uradni korepetitor na številnih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih različnih glasbil (Italija, Slovenija, Avstrija, Belgija, Mehika, Kitajska). Poučeval je na državnih konservatorjih v Bresci, Salernu, Trstu in Vidmu ter na celovškem deželnem konservatoriju in na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Trenutno je profesor klavirja, čembala, komorne igre in korepetitor na Umetniški gimnaziji Koper.

FreneDST9007small

Franci Krevh je član Simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije. V tem času se je predstavil kot solist (Tan Dun: Paper Concerto; Nina Šenk: Quadrum), komorni glasbenik (Tolkalni ansambel Slovenske filharmonije) ter ustvarjalec in povezovalec simfoničnih koncertov za mlade poslušalce. Tolkala in tolkalna glasba pomenijo središče njegovega poklicnega in prostočasnega zanimanja. Tako že vrsto let soustvarja programsko shemo Slovenskega tolkalnega projekta. Nove izzive išče z Ansamblom za sodobno glasbo MD7 in ansamblom za staro glasbo Capella Carniola. Je soavtor Tolkalnega terminološkega slovarja in vodja tolkalnih krogov. Kot član Slovenskega tolkalnega projekta je dobitnik Župančičeve nagrade (2013) in nagrade Prešernovega sklada (2014).

MihaDST8710small

Miha Šuler je leta 2004 diplomiral na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu v Nemčiji pri prof. Branimirju Slokarju. Dve leti pozneje je pri njem s solističnim koncertom s Simfoničnim orkestrom Bern zaključil še izpopolnjevanje na Visoki šoli za glasbo v Bernu v Švici. Na številnih tekmovanjih je prejel več nagrad. Nastopal je po Evropi in Aziji. Je tudi član svetovno priznanega baročnega ansambla Trompeten Consort Friedemann Immer in baročnega orkestra Hopfkapele. Občasno sodeluje z orkestrom RSB Berlin, orkestrom malteške operne družbe in RSO Bern. Je solo pozavnist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

StevenDST8853small

Dirigent ansambla

Steven Loy je dejaven pri projektih, povezanih s sodobno glasbo v Sloveniji. Dirigiral je veliko pomembnih praizvedb (Grisey, Lachenmann, Sciarrino, Nono, Ligeti, Murail, Saariaho, Ferneyhough, Reich in drugi). Dirigiral je tudi orkestrom Slovenske filharmonije, Savaria Symphony in Miskolc Symphony na Madžarskem ter Braşovovske filharmonie v Romuniji. V ZDA je diplomiral kot skladatelj, nato pa nadaljeval študij v Budimpešti in Parizu. Aktivno je sodeloval tudi na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili Péter Eötvös, Zoltán Peskó, Yuri Simonov, Jean-Marc Burfin, Jorma Panula, Helmuth Rilling in Lothar Zagrosek na Accademia Chiggiani v Sieni.

© 2017 MD7 - all rights reserved :::: info@md7.org