english

click on image to visit member's website

MatejDST8963small

Matej Zupan je redni profesor na Akademiji za glasbo Univerze v Ljublani. Od 1996 do 2008 je bil soloflavtist Simfonikov RTV Slovenija. Končal je dodiplomski in podiplomski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Izpopolnjeval se je v Firenzah pri Mariu Ancillottiju, ter na mojstrskih tečajih, katere so vodili Trevor Wye, Michael Debost, Peter-Lukas Graf in James Galway. Poleg ansambla za sodobno glasbo MD7 je tudi član pihalnega kvinteta ARIART in Komornega orkestra solistov DSS. Kot solist in član različnih komornih sestavov je nastopal v Evropi in obeh Amerikah. Snemal je za RTV Slovenija, RAI in ÖRF; posnel je pet samostojnih zgoščenk.

JozeDST8776small

Jože Kotar, klarinetist in pedagog, živi in deluje v Ljubljani. Dvanajst let je bil solo klarinetist v Simfoničnem orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je redni profesor za klarinet na ljubljanski Akademiji za glasbo in solo klarinetist v orkestru Simfonikov RTV Slovenija. Kot solist, komorni glasbenik in član različnih komornih sestavov nastopa doma in v tujini (Evropa, ZDA, Južna Amerika ...), vodi seminarje za klarinet in komorno igro (Hrvaška, Srbija, Italija, Madžarska, Belgija, Izrael, Brazilija) in sodeluje v žirijah mednarodnih tekmovanj. Posnel je enajst zgoščenk. Od leta 2007 vodi Delavsko godbo Trbovlje.

MajaDST8695small

Maja Rome je od leta 2007 solo violistka Orkestra slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra slovenske filharmonije. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu Mileta Kosija, potem je izpopolnjevala še na Visoki šoli za glasbo Detmold v razredu prof. Diemut Poppen ter na mojstrskih tečajih. Kot solistka je večkrat nastopila z Orkestrom slovenske filharmonije, Komornim godalnim orkestrom slovenske filharmonije, Celjskim godalnim orkestrom in Orkestrom Festine. Veliko nastopa tudi kot komorna glasbenica. Od leta 2014 vodi svoj razred na akademiji za glasbo v Ljubljani.

IgorDST8761small

Igor Mitrović je bil rojen v Bejrutu, diplomiral pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Miloša Mlejnika. Izpopolnjeval se je pri Antoniu Menesesu, Walterju Levinu, Danilu Šafranu, Janošu Štarkerju in Borisu Pergamenšcikovu. Je soloviolončelist Simfonikov RTV Slovenija. Nastopa kot solist, pa tudi z orkestri in v raznih komornih skupinah. Za založbo Bizjak je v raznih komornih skupinah posnel pet kompaktnih plošč iz cikla Glasbena dediščina Slovenije.

LucaDST8815small

Luca Ferrini je študiral klavir, čembalo in orgle in orgelsko kompozicijo na Konservatorijh v Trstu in Vidmu in diplomiral z odliko. Več kot dvajset let nastopa po celi Evropi in drugod enako uspešno z vsemi tremi glasbili, bodisi solistično bodisi v najrazličnejših komornih zasedbah in z orkestri. Snemal je za številne evropske radijske postaje in posnel dvajset zgoščenk. Je uradni korepetitor na mnogih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih raznih glasbil (Slovenija, Italija, Avstrija, Belgija, Mexico, China), predava na mednarodnih seminarjih klavirja in čembala ter ne zanemarja kompozicije (je avtor maš, zborovske glasbe in instrumentalnih del). Je profesor klavirja in čembala na Umetniški gimnaziji v Kopru.

FreneDST9007small

Franci Krevh je diplomiral na oddelku za tolkala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Borisu Šurbku. Je član različnih zasedb, s katerimi redno nastopa doma in v tujini: Orkestra Slovenske Filharmonije, tolkalne skupine Slovenski tolkalni projekt (SToP), ansambla za sodobno glasbo MD 7 ter Komornega orkestra solistov (KOS).Sodeloval je s številnimi vrhunskimi glasbeniki in zasedbami kot so Berhard Wulf, Manfred Menke, John Beck, Igor Lešnik, BBC Singers idr. S tolkalno skupino Studio za tokala je prejel Betettovo priznanje. Odprtost in veselje do glasbe dopolnjujejo Glasbene urice s tolkali, ki jih pripravlja za najmlajše.

MihaDST8710small

Miha Šuler je leta 2004 diplomiral na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu (Nemčija) pri prof. Branimirju Slokarju. Dve leti kasneje je pri njem s solističnim koncertom s Simfoničnim orkestrom Bern zaključil še izpopolnjevanje na Visoki šoli za glasbo v Bernu (Švica). Na številnih tekmovanjih je prejel več nagrad. Nastopal je po Evropi in Aziji. Je tudi član svetovno priznanega baročnega ansambla Trompeten Consort Friedemann Immer ter baročnega orkestra Hopfkapele. Občasno sodeluje z orkestrom RSB Berlin, orkestrom Malteške operne družbe in RSO Bern. Je solopozavnist Simfonikov RTV Slovenija.

StevenDST8853small

Steven Loy Ameriški dirigent Steven Loy je dejaven pri projektih povezanih s sodobno glasbo v Sloveniji. Dirigiral je veliko pomembnih praizvedb (Grisey, Lachenmann, Sciarrino, Nono, Ligeti, Murail, Saariaho, Ferneyhough, Reich in drugi). Dirigiral je tudi orkestru Slovenske filharmonije, Savaria Symphony in Miskolc Symphony na Madžarskem in Braşovovski filharmoniji v Romuniji. V ZDA je diplomiral kot skladatelj, nato pa nadaljeval študije v Budimpešti in Parizu. Aktivno je sodeloval tudi na mojstrskih tečajih, ki so jih vodili: Péter Eötvös, Zoltán Peskó, Yuri Simonov, Jean-Marc Burfin, Jorma Panula, Helmuth Rilling in Lothar Zagrosek na Accademia Chiggiani v Sieni.

© 2017 MD7 - all rights reserved :::: info@md7.org